I 1984 købte Chantal og Jean Berthet-Bondet denne ejendom i byen Chateau-Chalon i Jura regionen i Frankrig. Domainet har 15 hektar med ca. 4,5 Ha i AOC Château-Chalon, hvor druerne til deres Vin Jaune kommer fra. De sidste 5 hektar ligger i AOC Cotes du Jura og her laver de både hvide, røde og de søde ”Vin de Paille” vine. Datteren Hélène har nu overtaget vingården og produktionen. Vinhuset konverterede til økologi i 2010.

Domaine Berthet-Bondets hovedvin er den legendariske Chateau Chalon Vin Jaune, den gule vin. Vinen laves på den lokale Savagnin drue og her ligger vinen på trætønder, også kaldet barrigues i over 6 år, uden at der efterfyldes. Dette kaldes ”Sous Voile” Vinen oxiderer, eller iltes, under et lag af gærrester og fordamper og koncentreres stille og roligt, hvilket giver den karakteristiske gule farve til vinen. De gule vine kan sammenlignes med tør Sherry, og er formidable til Jura regionens oste, bl.a. Comté og Beaufort.

De laver en knap så koncentreret vin, Tradition, hvor der også er lidt Chardonnay i. Den ligger 2 år inden den kommes på flaske. 2014 er den første certificerede økologiske årgang.

Af ikke oxiderede vine laver de vine på Chardonnay, Savagnin og en rødvin som er en blanding af Pinot Noir, Trousseau og Poulsard samt ”Vin de Paille”, stråvin, hvor druerne tørres på måtter af strå. Disse vine er meget sjældne og laves kun i de allerbedste årgange.